Hide

Problem B
Poli-10

/problems/dpop22.poli10/file/statement/da/img-0001.jpg
Gamle børnerim og lege med nye billeder af Louis Moe, 1901.

Antallet af unger på Blå stue fluktuerer drastisk på grund af en lind strøm af kommunesammenlægninger, regionaliseringstiltag, værdipolitiske initiativer og besparelsesrunder. Derfor er det vanskeligt for personalet at holde bogen med sjove børnerim og tælleremser relevant for den tænkte målgruppe.

Du arbejder sommetider som ufaglært pædagogmedhjælper og er glad for endelig at kunne bruge dine it-kompetencer i det daglige arbejde! I stedet for at bruge dyre skattekroner på at indkøbe endnu et klassesæt børnesangbøger med reviderede holdstørrelser foreslår du, at I digitaliserer jer ud af problemet. Børnerimsklassikeren »poli-en, poli-to« står først for tur.

Indlæsning

Et heltal $N$ med $1\leq N\leq 1000$.

Udskrift

$N$ rundgange af børneremsen »poli-$1$«, »poli-$2$«, osv. op til »poli-$N$«, afsluttet med »du slap fri«, på hver sin linje.

Pointsætning

For at opnå de maksimale $100$ point skal remsen udskrives på formatet vist i eksempel $1$.

Det kan dog være vanskeligt at få mellemrum og linjebrydninger helt til at stemme. Ungerne på Blå stue er heldigvis temmelig robuste over for typografiske, ortografiske og grammatiske skønhedsfejl i skriftligt materiale. Derfor får du immervæk $80$ point, hvis du skriver »poli-« og tallet skiftevis på linjer for sig, som vist i eksempel $2$. Du får $90$ point, hvis du skriver »poli-« og tallet med et enkelt mellemrum, som vist i eksempel $3$.

Sample Input 1 Sample Output 1
10
poli-1
poli-2
poli-3
poli-4
poli-5
poli-6
poli-7
poli-8
poli-9
poli-10
du slap fri
Sample Input 2 Sample Output 2
4
poli-
1
poli-
2
poli-
3
poli-
4
du slap fri
Sample Input 3 Sample Output 3
3
poli- 1
poli- 2
poli- 3
du slap fri
Sample Input 4 Sample Output 4
1
poli-1
du slap fri

Please log in to submit a solution to this problem

Log in